Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156 дава грешка и изчезва и проблем с оборотите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 156 дава грешка и изчезва и проблем с оборотите

156 1.6 120 кс.
    Първите ми проблеми с колата настъпиха, след като я обслужих напълно (ангренажен и пистов ремък , ролки , термостат , водна помпа , масла и филтри)
    Забелязах че , когато се подаде по рязко газ (а понякога когато се подаде и нормално) отнема една секунда колата да се събуди и да започне да вдига оборотите но дори и когато започне между 3000 и 4000 оборота все едно губи мощност и не качва повече а отнема друга секунда да се събути и да продължи да качва, незнам как се нарича , глъхнене или загуба на мощност , заедно с това ми се случва лампата която се намира точно до 8000 оборота която е едно маркучле което пръска нещо си да светне за определено време от 10 секунди понякога до 5 минути и после да изгасне сама, засичам и голям извънградски разход на гориво , имам чувството че все едно се дави с твърде много бензин и затова губи мощност и глъхне , преди да започна да ходя по диагностики и да сменям датчици търся помощ тук ако може да помогнете защото след обслужването нямам много финансови възможности.
    И последно вярно ли е че ако не свети лампа за момента дори и да се закачи на диагностика няма как да се видят грешките, демек може да се види грешка само ако в момента свети въпросната лампа?
    На картинката е оградена въпросната лампа но никъде не е описано какво точно означава само "мениджмънт на двигателя"
    Attached Files
    156 Sportwagon 1.6 TS 00'

Така както го описваш ми се струва, че е дебитомер. Грешките си остават записани, даже и без да свети дюзата. Преди да правиш каквото и да било е хубаво да и направят диагностика.

Comment

От сервизното ръководство този индикатор казва, че има проблем с инжекционната система!
      Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Като светне нещо не е наред с двигателя авариен режим има право колегата земи един дебитом. Само за проба и ако заработи и изгасне лампата проблема е ясен
        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
        Ramstein - Benzin
        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Колега и аз имам такъв проблем само че при алфа ромео 156 2.4 жтд сега дано тук разберем от какво може да е проблема че мн ме дразни така.Мисла да и права една диагностика да видим от какво може да е

Comment

На мен проблема ми изглежда ,като да е в майстора на колата.Майсторът имаше ли пети за зацепване на валовете или е станало колелото на късмета.Моя датчик за оборотите на разпределителния вал (не на коляновия) беше счупен от предния майстор. А може и първото палене колата да е ударила клапани, после да са я зацепили правилно, и да си мълчат и да са заличили следите.
            Alfa164 T.S 148++ HP
            Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Това, че светва дюзата може да означава много неща като се почне от дебитомер, датчик колянов вал, датчик разпределителен вал, дюзи, налягане на дизел в рейла, регулатор на налягане и т.н. Лампата показва, че някой или няколко от тези и други компоненти не работи както трябва и единствения начин да се разбере кой е да се закачи и да се прочете...макар, че се случва и диагностиката да не може да разбере какво точно става и кой модул има проблем а само дава насоки.
              Alfa 159 2,4 JTDm Q4
              ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
              ex Alfa 156 1,9 JTD
              ex Alfa 75 1,8

Comment

моята дюза светеше от неизправен термостат
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  моята дюза светеше от неизправен термостат
                  Това пък как става...отчита, че тръгва топъл антифриз към радиатора преди да е вдигнала 80-90 градуса ли? Иначе не се сещам как ще стане...
                  Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                  ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                  ex Alfa 156 1,9 JTD
                  ex Alfa 75 1,8

Comment

това е дет са казва "CHECK" при италиянците
                    sigpic 156 2.4 JTD 136hp

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                      Това пък как става...отчита, че тръгва топъл антифриз към радиатора преди да е вдигнала 80-90 градуса ли? Иначе не се сещам как ще стане...
                      Изглежда компютъра се бърка от температурни разлики, светваше в движение, след загасяне на мотора и палене не светеше, смених термостата, който си беше за смяна и никога повече не светна. След време присъствах на една диагностика на друга алфа и човека, който я правеше стигна до същия извод гледайки данните от диагностиката.
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Колега извади буксата на дебита и покарай така извадена,
                        ако има промяна във вървежа-подобрява се спрямо сега,
                        значи дебит ако не ще знаеш,че не е дебит-р.
                        156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                        KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                        Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                        Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
                          Колега извади буксата на дебита и покарай така извадена,
                          ако има промяна във вървежа-подобрява се спрямо сега,
                          значи дебит ако не ще знаеш,че не е дебит-р.
                          По-добре да не го прави това упражнение, не е като при дизела.

Comment

Първоначално публикувано от SportwagonAzzura Покажи съобщение
                            156 1.6 120 кс.
                            Първите ми проблеми с колата настъпиха, след като я обслужих напълно (ангренажен и пистов ремък , ролки , термостат , водна помпа , масла и филтри)
                            Забелязах че , когато се подаде по рязко газ (а понякога когато се подаде и нормално) отнема една секунда колата да се събуди и да започне да вдига оборотите но дори и когато започне между 3000 и 4000 оборота все едно губи мощност и не качва повече а отнема друга секунда да се събути и да продължи да качва, незнам как се нарича , глъхнене или загуба на мощност , заедно с това ми се случва лампата която се намира точно до 8000 оборота която е едно маркучле което пръска нещо си да светне за определено време от 10 секунди понякога до 5 минути и после да изгасне сама, засичам и голям извънградски разход на гориво , имам чувството че все едно се дави с твърде много бензин и затова губи мощност и глъхне , преди да започна да ходя по диагностики и да сменям датчици търся помощ тук ако може да помогнете защото след обслужването нямам много финансови възможности.
                            И последно вярно ли е че ако не свети лампа за момента дори и да се закачи на диагностика няма как да се видят грешките, демек може да се види грешка само ако в момента свети въпросната лампа?
                            На картинката е оградена въпросната лампа но никъде не е описано какво точно означава само "мениджмънт на двигателя"
                            Колега, на мен ми се струва, че двигателя не ти е зацепен като хората и от там тръва целият проблем.
                            Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                              Това става защото разликите в температурите отчитани от различните датчици става много голяма и излиза от зададените граници, защото двигателя се затопля, а антифриза не и грешката е "Несъвместими показания датчици температура".
                              Колегата с бензинката да иде да му видят зацепването, някъде, дето са на ясно с това. Разбира се задължително диагностика.
                              Колегата с дизела да се насочи към проблем с геометрията на турбината. Разбира се също и диагностика.
                              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                              X